Mötesplatsen för dig där sjukdom eller olycka har förändrat ditt liv. För dig som närstående eller vän – alla lika välkomna. Träffar som kan ge dig livsglädje och framtidshopp.

Alla drabbas inte av långvariga sjukdomar, men de som lever nära den som gör det, blir berörda. Till oss på Hjärtats hus är alla som berörs välkomna, oavsett man är sjuk eller närstående.
Vi började med att bjuda in besökare som har eller har haft cancer och närstående, utifrån den erfarenhet vi som idébärare bar med oss.
2016 öppnade vår första mötesplats, flygeln i Jönköping. Under åren framåt öppnades det upp även i Eksjö, Värnamo och Tranås. Idag är det en verksamhet som ägs av Region Jönköpings län där mycket praktiskt arbete görs av volontärer som själva har erfarenhet av olika sjukdomar och även som närstående. Hjärtats hus är unikt i vårt land då vi har nära samarbete med vården och det civila samhället. Ett flaggskepp som vi är otroligt stolta för att få vara del av och utveckla vidare.

Då du kommer till oss möts du i dörren av volontärer som själv har erfarenhet av olika sjukdomar eller som närstående. Dom är alltid med vid våra träffar och finns för just dig, för att lyssna, för att stötta, för att mötas som medmänniskor. Du kan även träffa Patientstödjare, personer som har egen erfarenhet av sjukdom och som idag är anställda för att stödja just dig.

Hjärtats hus skall ha en skön och hemlik atmosfär, utanför vårdens korridorer. Gärna med fina grönområden i anslutning som inbjuder till aktiviteter även utomhus.

Till Hjärtats Hus behövs ingen remiss eller tidsbokning. Det är bara att komma när man vill och kan. En gång eller många. Fika till självkostnadspris.

Här stärker vi varandra genom olika aktiviteter där besökarens önskemål är det som styr. Både fysiska såväl som sociala aktiviteter. Här får besökare möjlighet att samtala, att skratta och gråta, helt ”enkelt” bara vara som det är för dagen. Vi vet att genom att möta andra som förstår hjälper vi varandra till ett bättre mående. Vi erbjuder föreläsningar, samtal i existentiell hälsa, pyssliga aktiviteter, samtal i olika grupper osv. Vi kan även bjuda in personal från professionen om önskemål finns.

Vi hoppas att i framtiden även kunna ta del av Lärcaféer, självhjälpsgrupper mm på Hjärtats hus

Här finns vi:

Jönköping Onsdagar kl 14.00-17.00 Hus M7, flygeln vid Ryhovs Herrgård

Eksjö Vissa tisdagar kl 16.00-18.00, Träffpunkt Elvings, Apoteksgränd 2. För att se tider kolla kalendern

Värnamo Onsdagar udda veckor kl 15.30-17.30 Vallgatan 10 (ingång från gaveln, Hjärtats hus flagga står utanför)

Pga lågt antal besökare har vi kommit till beslutet att stänga vår fina mötesplats i Tranås. Vi beklagar verkligen. Anette på NBV och volontärer kommer troligen ändå att finnas i lokalen på torsdagar udda veckor kl 15.00-17.00 NBV Ågatan 19, för att fika tillsammans med de som vill. För att vara säker kontakta gärna henne på tranas@nbv.se

Vill du ta kontakt med oss, välkommen att skriva en hälsning på fliken Kontakt. Följ oss gärna också på Facebook och Instagram och dela våra inlägg så fler får chans att hitta oss

Önskar dig en fin dag och Välkommen till Hjärtats hus