Loading Events

« All Events

Jönköping/ Recovery college & Svenska Hjärntumörföreningen

22 maj @ 14:00 - 17:00

Idag har vi TVÅ (skilda) aktiviteter på Hjärtats hus i Jönköping! 

Vi välkomnar Recovery College till Hjärtats hus, som erbjuder kostnadsfria kurser som stöttar återhämtning från psykisk ohälsa. De vill berätta för oss om sin verksamhet och få träffa oss på Hjärtats hus.

Alla har vi en psykisk hälsa som påverkar vårt välbefinnande och vår livskvalité. Att må dåligt, genomgå en kris eller drabbas av psykisk ohälsa är något vi alla drabbas av och det kan påverka olika delar i livet, olika mycket.

– Recovery College är ett lärandecenter. Genom utbildning och erfarenhetsutbyte vill vi stödja återhämtning från psykisk ohälsa.

För oss på Recovery College handlar återhämtning om att kunna leva ett liv som man trivs med – om att finna hopp, mening och kunna se möjligheter.

Ett liv där man själv har kontrollen även om symtom kan finnas kvar. Recovery översätts till återhämtning på svenska.

Vi hämtar inspiration från andra etablerade Recovery Colleges runt om i världen.//

Vi säger oss också varmt välkomna till Svenska Hjärntumörföreningen, som återvänder till Hjärtats hus för att bjuda in till medlemsmöte för sina medlemmar! 

Vad är det?

Fikaträff för dig som som är medlem i Svenska Hjärntumörföreningen (eller som vill bli) och på ett eller annat sätt är drabbad av hjärntumör. För dig som är patienter, närstående och/eller efterlevande.

Vi har samtal om måendet, om hur andra hanterar/hanterat besked om sin diagnos. Hur vardagen påverkas och förändras. Hur man kan hitta kraft att ta vara på och ta hand om sig när det svåra inträffar.

Vid detta första tillfälle kommer Henrik Ånfors, Patientstödjare i Jönköping/Hjärtats hus även att berätta om Hjärtats hus verksamhet.

Tanken är att det blir fler möten till hösten för Svenska Hjärntumörföreningen på Hjärtats hus i Jönköping. Då vill de även gärna bjuda in relevant vårdpersonal som kan informera om  t ex medicin, behandling och forskning.

Är du inte redan medlem men vill bli så behöver du först registrera dig via: https://hjarntumorforeningen.se/bli-medlem/.

Alla nya och befintliga medlemmar skickar sin anmälan till mötet till info@hjarntumorforeningen.se  Max antal 10-13 personer. För att kunna planera för extra fika behöver vi ha ditt svar senast den 15/5. 

14:30 Promenad på Ryhovs vackra promenadområde, för den som vill

15:00 – 16:30 Medlemsmöte Svenska Hjärntumörföreningen (i rum på övervåningen) Henrik Ånfors, Patientstödjare i Jönköping presenterar verksamheten Hjärtats Hus och berättar om sin roll. Därefter finns det tid för fika och samtal.

15:30 Föreläsning och information om Recovery College (i konferensrummet på nedervåningen) 

☕️🥪🍪 Fika (20:- eller valfri summa över det)

❤️ Kom som du är, stanna så länge du vill.

❤️ Ingen remiss eller anmälan behövs till våra träffar.

❤️ Ta gärna med dig en vän eller närstående. Alla är välkomna.

🙋‍♀️📞Har du aldrig varit hos oss och vill veta mer innan du kommer?
Hör av dig via kontaktformuläret så berättar vi mer.

Eller hör av dig via telefon:

Elin Danielsson Projektledare 072 – 205 08 46
Henrik Ånfors Patientstödjare 073 – 072 36 68

Välkomna till Hjärtats hus i Jönköping!

 

Details

Date:
22 maj
Time:
14:00 - 17:00

Venue

Ryhovs Herrgård Hus M7

Organizer

Hjärtats Hus